Zandhoop

Artiest: Sia Cyrroes

 

ZONDAG 6 NOVEMBER

Duration: 55 min

Start: 18:30

End: 19:25

Price: € 12.50

Reis mee over de wereld: van Egyptisch zand tot Iraanse wortels

 

Over de voorstelling:

Een jongen begint aan een reis op zoek naar zijn vader, maar wat denkt hij onderweg te vinden?

 

Sia Cyrroes neemt je mee op een reis. Zijn reis en het verhaal van Amon. Een 15-jarige jongen met Egyptische wortels die tijdens de jaren ‘60 opgroeit in Delft. Op het schoolplein lukt het hem niet om vrienden te maken en hij voelt zich dan ook het veiligst thuis, onder zijn dekens, opgaand in zijn boeken of in de armen van zijn moeder.

Wanneer hij op een dag zijn vader in een flits voorbij ziet komen op tv neemt hij een besluit. Hij moet zijn vader vinden. Hij vertrekt en komt onderweg vele mensen tegen. Een junk in een rolstoel in België, Franse arbeiders en de prachtige Elena in Spanje. Maar de woestijn heet hem geen welkom en de reis is zwaar.
Sia wisselt deze verhalen af met hoe hij zelf is opgegroeid. In het zuidelijke dorpje Axel stelt hij zichzelf de vragen, waar hoor ik bij? Thuis wordt hij opgevoed met Iraanse regels en invloeden, maar buiten voetbalt hij met Hollandse jongens. Zal hij zijn wortels vinden?

 

Bio:

Sia Cyrroes, 26 jaar, is samen met zijn Iraanse ouders en broer opgegroeid in Axel. Op zijn 17de begon hij aan een vooropleiding toneel in Amsterdam, maar al snel werd hij gecast voor de jeugdserie SpangaS. Hierin vertolkte hij 3 seizoenen de rol van een vluchteling uit Iran. Na SpangaS begon hij aan zijn studie aan de theaterschool in Amsterdam, waar hij dit jaar afstudeert. Naast tv, film en theater heeft hij ook een grote liefde voor storytelling en treedt hij vaak op in de Mezrab als verhalenverteller.

 

Credits:

Steef Hupkes – Regie

George en Eran Producties

Voorstelling in het Nederlands