Voyeur

ArtiEst: Verona Verbakel 

 

ZATERDAG 4 NOVEMBER

Duur: 60 min

Begintijd: 19:30

Eind: 20:30

Prijs: € 14.00

Een klein meisje wordt gestraft voor de liefdeloosheid van haar ouders.

 

Inhoud: 

Een jong meisje wordt in een gesloten jeugdinstelling geplaatst. Uithuilen kan op de sofa, voor de televisie, wanneer de begeleiders niet kijken en hun kruiswoordraadsels verder invullen. 

Het weekend is een nòg grotere kwelling dan de week. Ongeliefde kinderen als hongerige kippen op zoek naar het ontbrekende doel in hun leven. 

Dit is het verhaal van een kind dat aan haar lot wordt overgelaten. Het stelt zich de vraag in hoeverre het ethisch verantwoord is om kinderen op te sluiten in een omgeving die verre van bescherming biedt. Dit is geen verhaal rond vergeving, medelijden, noch wraak. Dit is het terugvorderen van het narratief.

 

Trigger warnings: (seksueel) misbruik, eetstoornis en zelfdoding

14+

 

Bio: 

Verona Verbakel (Gent, 1992) is een actrice en schrijfster die afstudeerde aan het Dora van der Groen-instituut Antwerpen. Eerder werkte ze samen met theatergezelschappen Wunderbaum, De Warme Winkel, Ontroerend Goed, De Mannschaft en Romeo Castellucci. 

Ze trad o.a. op in Sydney Theatre Company, New Victory Theatre New York, London Soho Theatre, UCLA Live & Just for Laughs Montréal. In 2014 won ze The Stage Award voor Acting Excellence op het Edinburgh Fringe Festival voor Sirens. 

Haar eigen werk draait rond het verheffen van schaamte tot schaamteloosheid. Zo maakte ze eerder het feministische stuk “Well-Behaved Women Seldom Make History” voor De Parade en het Edinburgh Fringe Festival. Qua series en films kan je haar o.a. kennen van A Quiet Passion, Documentary Now! en Hidden Assets 2. 

 

Credits: 

Tekst & spel: Verona Verbakel

Coaching: Lies Pauwels

Posterbeeld: Els Vanopstal

Eindregie, techniek & videograaf: Solar Vlaar

Technische ondersteuning De Brakke Grond: Noor van de Wall Perné, Dymf Mussig, Erik Koletzki & Joris Palmboom

Met de steun van: Amsterdam Fringe Festival, De Brakke Grond, storytelling festival, De Grote Post Oostende, CC De Steiger Menen, Cultuurhuis Merelbeke, SABAM for Culture (residentiebeurs) & de Vlaamse Gemeenschap (residentiebeurs)

Met dank aan: David Bauwens, Sophia Ammann & Mieke Versyp

 

Voorstelling in het Nederlands