fbpx

Spoonface

Artiest: Het Nationale Theater | Soumaya Ahouaoui

 

SATURDAY 31 OCTOBER

Duur: 60 min

Start: 15:00

Eind: 16:00

Prijs: € 15.50

Inhoud:

Een meeslepend verhaal over autisme, opera en hoop!

Spoonface Steinberg is een bijzonder meisje. Niet alleen is ze joods, verzot op opera en verhalen, ze is ook licht autistisch. Dat geeft haar een heel eigen perspectief op leven én sterven.

 

Tien jaar geleden maakte Noël Fischer een zeer succesvolle regie van Spoonface voor jongeren (winnaar Zilveren Krekel en Gouden Krekel 2010). Nu maakt ze een nieuwe versie voor een volwassen publiek, zoals schrijver Lee Hall het oorspronkelijk bedacht had. Je ziet Soumaya Ahouaoui in de rol van Spoonface.

 

Bio: Soumaya Ahouaoui is in 2019 toegetreden tot het vaste acteursensemble van Het Nationale Theater. Ze werd op 14 oktober 1986 in Utrecht geboren. In 2012 studeerde ze als actrice af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

 

Op de Toneelschool Amsterdam studeerde zij af met de voorstelling Almost Cut My Hair (2019). Al op jongere leeftijd begon haar liefde voor theater en speelde ze in verschillende voorstellingen bij theatergroep DOX en Growing up in Public. Direct na haar afstuderen mocht zij spelen in Mogadishu (2013) bij De Utrechtse Spelen (Theater Utrecht), maar ook bij o.a. de Toneelmakerij en in Alone@Home (2018) van Bos Theaterproducties. Ook stond Ahouaoui diverse keren op festivals als Oerol, De Parade en Lowlands.

 

Soumaya Ahouaoui speelde in 2018-2019 in de succesvolle voorstelling Melk & Dadels onder regie van Daria Bukvić. Deze was tevens geselecteerd door de officiële Juryselectie van het Nederlands Theater Festival 2019 als beste grote zaalproductie. Ook speelde zij in de zomer van 2019 in de voorstelling Small Town Boy van Marcus Azzini, Toneelgroep Oostpool i.s.m. ITA.

 

Credits:

Spel: Soumaya Ahouaoui

Regie: Noël Fischer

Tekst: Lee Hall

Vertaling: Jibbe Willems

 

Show in Dutch