fbpx

Sea Wall

Artiest: Het Nationale Theater | Emmanuel Ohene Boafo

Duration: 30 min

THURSDAY 29 OCTOBER

Start: 20:30

End: 21:00

Price: € 15.50

About the show:

How do you live on when the worst has happened? 

Alex, a successful photographer, lives with his wife and young daughter in the centre of London. They pay regular visits to his wife’s father on the south coast of France. Although they live in totally different worlds, Alex has a close relationship with his father-in-law. They talk about beer, photography and God. But then something irreversible happens. Sea Wall is an oppressive monologue written by Simon Stephens. Emmanuel Ohene Boafo will perform the monologue in English.

The press about Sea Wall

Theaterkrant

“Shattering incident under the Mediterranean sun”

“Ohene Boafo’s performance has a wonderful atmosphere and musicality of language”

Parool
“The cheerful opening tone Ohene Boafo gives to his character Alex, a successful photographer who occasionally visits his father-in-law on the south coast of France with his wife and daughter, allows him to punch his audience full in the stomach with the dramatic twist to his story”

Dutch:
Hoe verder te leven als het allerergste je is overkomen? 

Alex, een succesvol fotograaf, woont met vrouw en dochtertje in het hart van London. Regelmatig bezoeken zij haar vader aan de Franse Zuidkust. Hoewel ze in heel verschillende werelden leven krijgen Alex en zijn schoonvader een warme band. Ze voeren gesprekken over bier, fotografie en God. Maar dan gebeurt er iets onomkeerbaars… Met Sea Wall schreef Simon Stephens een beklemmende monoloog. Emmanuel Ohene Boafo speelt de voorstelling in het Engels.

De pers over Sea Wall 
Theaterkrant
“Verpletterende gebeurtenis onder Mediterrane zon”
“De performance van Ohene Boafo is qua sfeer en muzikaliteit van taal prachtig”

 Parool
“Door de aanvankelijk opgeruimde toon van zijn personage Alex, een succesvol fotograaf die af en toe met vrouw en dochtertje zijn schoonvader aan de Franse zuidkust bezoekt, treft Ohene Boafo zijn publiek met de dramatische omslag in zijn verhaal vol in de maag”

 NRC ●●●●
“Emmanuel Ohene Boafo vertelt deze aangrijpende tekst op ontspannen wijze in het Engels”

 de Volkskrant ★★★★
“Verpletterend.”

Bio: Emmanuel Ohene Boafo maakt sinds 2018 onderdeel uit van het ensemble van Het Nationale Theater. Hij is geboren in 1993 te Meppel. Kort na zijn geboorte verhuisde zijn familie naar Amsterdam, waar Emmanuel is opgegroeid. Hij studeerde in 2018 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht.

Emmanuel Ohene Boafo begon met spelen bij DEGASTEN (Voorheen JongRAST) waar hij in vele producties heeft gespeeld, o.a. Runnin’ Blue, I Don’t Care en Wall to Wall. Zijn eerste stagevoorstelling was Ondertussen in Casablanca van Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool, in de regie van Jeroen De Man. In 2017 speelde hij in Neelie! van Toneelgroep Suburbia (Julia Bless).

In maart 2018 was Emmanuel bij Het Nationale Theater te zien in De hereniging van de twee Korea’s in de regie van Eric de Vroedt. Ook schitterde hij in de voorstelling Cinema, een co-productie van Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool, in de regie van Jeroen De Man.

Credits
script: Simon Stephens | director: Erik Whien | performer: Emmanuel Ohene Boafo |
dramaturg: Martine Manten  | costumes: Lotte Goos

Show in English