fbpx

Rotterdam Program

Dates: to be announced!
Theater Zuidplein

Salt & fire

Start: 13:30
End: 14:45
Price: € 12.50
Nederlands

Rauwe en frisse vertelling! Gespeeld en verteld door twee opkomende acteurs. Een verhaal over een dochter en haar Koerdische vader & een verhaal van een jongeman die de dood onder ogen ziet. Na afloop is er een nagesprek met de spelers.

over verhalenvertellers

Selin Akkulak is bekend van series als Verborgen Verhalen, Bad Influencer en Mocro Maffia. Vanaf 2016 is Selin als actrice en maker verbonden aan theatergroep DOX, een dynamische groep van onafhankelijke en veelzijdige kunstenaars, gevestigd in Utrecht. Momenteel zit ze in haar derde jaar aan de Amsterdamse Theateracademie.
Sia Cyrroes is met name bekend van zijn rol als Ramin in de tv-show SpangaS. Zijn personage was een vluchteling uit Iran en speelde drie seizoen mee. Hij studeert nu aan de Theaterschool in Amsterdam, naast het werken voor tv en film.

 

Tekst & Spel: Selin Akkulak en Sia Cyrroes
Regie: Raphael Rodan

TALK

start: 16:00
end: 16:50
price: gratis
nederlands

Theater Zuidplein en the Amsterdam Storytelling Festival slaan de handen ineen! Wees welkom bij deze interessante (gratis) Talk als onderdeel van het festival.

In deze sessie van 50 minuten schuiven twee aanstormende makers uit de leer/werkplaats Lab-Z van Theater Zuidplein aan: Sandro Lima en Lucien Rentmeester. Ontdek waarom zij theater zijn gaan maken en wat hun inspiratiebronnen en drijfveren zijn. Tussendoor geniet je van verrassende live acts. De host is één van de artistiek leiders van het festival: Sahand Sahebdivani.

De Talk is gratis te bezoeken. Leuk om te combineren met de voorstelling Salt & Fire. We zorgen voor de gelegenheid om tussendoor een drankje te kunnen bestellen.

 

my father held a gun

start: 20:30
end: 21:30
price: € 15.00
English

A passionate, storytelling show with live cinematic music about war and peace, acts of heroism, and the love for life. Winner of the Amsterdam Fringe Festival Gold Award 2017. Iranian Sahand Sahebdivani and Israeli Raphael Rodan combine a great sense of humor with the urge to tell sincere and meaningful stories. By trying to answer the question “why do men make war?”, they take their audience on a trip through space and time. After the show there will be an after-talk.
Music and compositions by: Guillermo Celano and Iman Spaargaren.
Directed by: Vasile Nedelcu

Dutch:
Vol passie vertellen de Iraanse Sahand Sahebdivani en de Israëlische Raphael Rodan op een humoristische wijze oprechte en betekenisvolle verhalen. Ze proberen de vraag “Waarom voeren mannen oorlog?” te beantwoorden en nemen je mee op reis door ruimte en tijd. Met live muziek en na afloop een nagesprek.
Winnaar van de Amsterdam Fringe Festival Gold Award 2017. Let op: Engels gesproken!
Muziek & Composities: Guillermo Celano and Iman Spaargaren
Regie: Vasile Nedelcu