fbpx

Niet de Vaders

Artists: Minou Bosua en Eelco Smits | Minoux

 

SUNDAY 7 NOVEMBER

Duration: 80 min

Start: 20:00

End: 21:25

Location: Theaterzaal

Price: € 12.50


*Since we are in a theatre, we will ask for your COVID QR-code at the entrance.

Inhoud:

 

“Minou Bosua speelt ‘vader en voedertje’ op hoog niveau met Eelco Smits.”

Minou Bosua (voorheen cabaretduo De Bloeiende Maagden) onderzoekt samen met acteur Eelco Smits (voorheen Internationaal Theater Amsterdam) de rol van de vader in hun gezin. Samen hebben zij een zoon. Eelco is de biologische vader, maar voedt het kind niet op, Minou is niet de biologische moeder maar wel de (op)voeder van hun zoon.

In Niet de vaders bevragen ze op humoristische en tegelijkertijd soms verlegen wijze wat ‘vaderschap’ dan eigenlijk is of zou kunnen zijn, binnen deze samengestelde gezinsstructuur. De traditionele rollen en patronen worden hartstochtelijk doorgespit en omgewoeld. Welke familie zijn we aan het worden en wat nemen we mee van onze eigen opvoeding? Een creatieve botsing van twee levens die elkaar nog niet eerder ontmoetten dan aan de vooravond van de geboorte van hun zoon.

Niet de vaders is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2021.

 

 

Bio:

MINOUX is het frisse en ruimhartige theatergezelschap rondom cabaretière en theatermaker Minou Bosua. MINOUX is sinds 2018 in Den Bosch gevestigd en ontwikkelt een nieuwe vorm van theater die zij “bewustzijnsamusement” noemt. Cabaret gaat in dialoog met documentaire, film, muziektheater en beeldende kunst.

Bij het maken en spelen van de voorstelling wordt een specifieke groep uit de samenleving betrokken. In samenwerking met maatschappelijke en culturele organisaties maakt MINOUX uit deze groep een duurzame sociaal culturele community voor kwetsbare, eenzame of gewoon enthousiaste mensen op zoek naar verbinding. Op deze manier worden bestaande manieren van en opvattingen over samen-leven opengebroken en nieuwe mogelijkheden aangereikt (en bestendigd).

MINOUX maakt theater om bestaande, belemmerende structuren van samenleven te onderzoeken en een blik op vrije ruimte te bieden. In een sterke inclusieve samenleving krijgt ieder de ruimte zich te ontplooien – ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, afkomst, capaciteiten, kleur of vorm. Als we durven bestaande structuren in de samenleving open te breken en verschillen te omarmen is die ruimte er.

Credits: 

Spel, tekst: Minou Bosua, Eelco Smits

Regie: Mijke de Jong

Muziek: Erik Vlasblom

Vormgever: Bas Koster

 

Show in Dutch

niet-de-vaders