fbpx

#HELD(IN)

Artists: Ferhat Kaplan, Robbie Wallin, Nina-Elisa Euson, DJ Tripocules

 

SATURDAY 6 NOVEMBER

Duration: 70 min

Start: 20:00

End: 21:10

Location: Theaterzaal

Price: € 12.50


*Since we are in a theatre, we will ask for your COVID QR-code at the entrance.

Inhoud:

Wie heeft er eigenlijk de broek aan op de Olympos? Is het oppergod Zeus of zijn ega, Hera? Of is het Pallas Athene, de wijste van allemaal? En wat moeten ze daar op die berg toch met al die helden, die om het hardst hun best doen om hun mannelijkheid te bewijzen? En vrouwen te schaken… Macht en aanzien, dat is waar het om draait.


Kortom, niets veranderd sinds die tijd. Of toch wel? Wij willen wel eens zien wat een stel millennials denkt over die antieke goden en wat er gebeurt als we hen samen met een DJ met deze beroemde verhalen laten worstelen. Bittere strijden worden uitgevochten, broeierige liefdes bloeien op, hoogmoed wordt bestraft en persoonlijke vetes worden beslecht.


#HELD(IN) is een vertelvoorstelling die bol staat van de beats en de energie. De Griekse mythen worden meedogenloos naar het nu gehaald om daarna nooit meer uit het hoofd van de toeschouwer te verdwijnen.


Trigger warning: Stroboscoop

 

Bios:

Aan elk project waar Ferhat Kaplan deelneemt, ontstaat beweging en humor. Hij is een creatieve geest die geen blad voor zijn mond neemt. In zijn werk staat diversiteit centraal. Hij werkte mee aan verschillende theaterstukken over seksuele diversiteit, racisme en seksuele voorlichting, en is altijd opzoek naar manieren om zichzelf en de wereld waarin hij leeft te ontwikkelen, met als doel: de maatschappij inclusiever maken voor de volgende generatie.


Nina-Elisa Euson is een beeldend performancekunstenaar woonachtig in Amsterdam. Als freelance actrice, regisseur en schrijver werkt ze aan diverse projecten zoals (korte) films, toneelstukken en commercials. Ze vindt het buitengewoon belangrijk om haar kennis door te geven aan jongeren, of diegenen die jong van hart zijn.


Robbie Wallin leeft voor het podium. Hij bracht een groot deel van zijn jeugd door in de Bijlmer en raakte daar verknocht aan urban arts. Op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunst ontwikkelde hij zich steeds meer tot een allround-performer en theatermaker. In zijn werk ontmoeten Shakespeare en de ‘straat’ elkaar constant, wat hem een boeiende performer maakt.


DJ Tripocules, of Othman Lamrani, liep een aantal jaar geleden stage bij Storytelling Centre en werd gevraagd muziek te maken voor de voorstelling Next to Normal, Palestinian Stories Untold. Dat bleek een schot in de roos. Sindsdien is Othman de vaste sound designer van voorstellingen van het Storytelling Centre. Hij staat op vaste avonden in verschillende Amsterdamse clubs, waaronder Air.


Theater- en radiomaker Marjolein Frijling (regie) kun je altijd wakker maken voor een goed verhaal. Ze is extreem nieuwsgierig naar het verhaal dat achter ieder mens schuilt en dit vormt de rode draad in al haar werk. Zo was een van haar grootste projecten het bekende ‘180 Amsterdammers’, waarbij ze honderdtachtig mensen met honderdtachtig verschillende nationaliteiten interviewde. Naast documentaires, radio-uitzendingen en een expositie maakte Marjolein ook een theatervoorstelling naar aanleiding van de honderdtachtig interviews en presenteerde deze in Internationaal Theater Amsterdam. Marjoleins’ werk kenmerkt zich met name door  het begrip ‘multiperspectiviteit’, maar ook identiteit en gender zijn terugkerende thema’s in haar projecten, die getoond werden in diverse theaters en op festivals, zoals ITA, Podium Mozaïek, Bellevue, Oerol, over het IJ, Parade en Storytelling Festival. Voor de voorstelling ‘Held(in)’ streefde Marjolein ernaar om met een andere, kritische blik naar de Griekse mythologie te kijken. De mythen als oerbron van de Westerse samenleving. Ze liet zich daarbij inspireren door een artikel van het satirische online nieuwsmagazine de Speld, waarin Zeus wordt aangeklaagd en geschrapt wordt uit alle Griekse mythen. Voor Held(in) schreef Marjolein het script in nauwe samenwerking met de performers Nina, Robbie en Ferhat. Tijdens de repetities liet Marjolein zich inspireren door de diepte-interviews die ze hield met hen en verwerkte delen hiervan in het script. In haar regie hanteert ze een multifocus: zo streeft ze naar een ultiem samenspel tussen tekst, beeld, fysiek en muziek op een zo simpel mogelijk ogende wijze. Credits:

Spel: Ferhat Kaplan, Nina Elisa Euson en Robbie Wallin

Muziek: DJ Tripocules

Regie: Marjolein Frijling

Dramaturgie: Arjen Barel

Productie: Eva Asselbergh

Promotie: Hamed Rahmani
Met dank aan: Paul Groos
#HELD(IN) is een productie van Storytelling Centre

 

Show in Dutch

heldin