Ik wil wit zijn

Artiest: Femi van Elshuis

 

ZONDAG 5 NOVEMBER

Duur: 40 min

Begintijd: 16:30

Eind: 17:10

Prijs: € 14.00

Kleurrijke zoektocht naar een thuis

 

Inhoud: 

Waar kom ik vandaan?

Doet dat ertoe?

Voel ik mij thuis in Nederland?

Hoor ik mij thuis te voelen in Nederland?

Hoor ik mij thuis te voelen in Suriname?

Hoor ik mij thuis te voelen in Ghana?

Dromen witte mensen ook van zwart zijn? 

Moeten dromen realistisch zijn?

Waarom heb ik het alleen maar over zwart en wit? 

Geef ik te veel betekenis aan kleur?

Is dat mijn schuld?

Is je af en toe ergens niet thuis voelen genoeg om je ergens niet welkom te voelen?

Een constante zoektocht naar een plek die je thuis kan en mag noemen. Ik wil wit zijn is een 40 minuut durende solovoorstelling met storytelling en spoken word waarin ik aan de hand van een hele hoop vragen onderzoek wat mijn ‘zwart zijn’ betekent. Zowel voor mijzelf als voor een buitenwereld die steeds duwt en trekt aan een zelfbeeld dat tot rust wil komen.

 

Bio: Femi van Elshuis (22) studeerde in 2023 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze is actrice, theatermaker en spoken word artiest. Vanwege de door haar gevoelde noodzaak gaat haar werk vaak over thema’s als identiteit, gemeenschap en uitsluiting. Vanuit haar belevingswereld reflecteert ze op de wereld om haar heen en spiegelt ze die eerlijk en vaak poëtisch aan de kijker. Met haar afstudeervoorstelling ‘Ik wil wit zijn’ doet ze mee aan Het debuut | ViaRudolphi 2023

 

Credits

Artiest: Femi van Elshuis Eindregie: Sabrina van Halderen dramaturgie: Maarten Bos met dank aan: Thomas Spijkerman foto: Dim Balsem

 

Ondersteund door ITA Academy

Voorstelling in het Nederlands