fbpx

Daar moet je heen

Artiest: Rosa da Silva

Duur: 60 min

 

SUNDAY 1 NOVEMBER

Start: 20:30

Eind: 21:30

Prijs: € 15.50

Inhoud:

In ‘Daar moet je heen’ neemt Rosa je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat er niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent.

Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en de Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

Bio: Met een hoofdrol in het toneelstuk ANNE en in de musical De Tweeling, bewees Rosa da Silva al op het podium thuis te horen. Nu stapt ze op overtuigende wijze cabaretland in als ‘veelzijdig talent dat van het podium afspat’ en nam ze na een verpletterende finale op het Amsterdams Kleinkunst Festival zowel de jury- als publieksprijs mee naar huis.

Credits:

Tekst: Rosa da Silva 

Muzikant: Remko Wind 

Muziek: Daniël Lohues, Rosa da Silva, Remko Wind en Sergio Escoda 

Regie: Titus Tiel Groenestege 

Kostuum: Daan Wieman en Bernadette Kijzers 

Techniek: Mario van Tol

 

Show in Dutch