Brabanders in Amsterdam

Artiest: Marijn Vissers

 

ZATERDAG 5 NOVEMBER

Duur: 60 min

Start: 16:00

Eind: 17:00

Prijs: € 12.50

Levensverhalen van een Brabander met hart voor de mens

 

 

Over de voorstelling:

Diny gaat in 1948 in Amsterdam werken. Een wereld van verschil met waar ze vandaan komt. Ze raakt in de ban van Amsterdam. Maar helaas moet ze terug naar Brabant. Haar kinderen horen haar verhalen over het mooie spannende Amsterdam. En een van haar kinderen besluit begin jaren ‘80 naar Amsterdam te verhuizen. Hij komt daar in contact met de onderwereld en leert Amsterdam op een heel andere manier kennen…

 

 

Bio: 

Marijn Vissers was al als kind een verhalenverteller. Hij had grootse fantasieën en dat hielp hem door zijn jonge jaren heen. Hij werd als kind en later als jongere enorm gepest. Maar door zijn fantasie zag hij het leven zeker niet somber in. Alle kleine gebeurtenissen werden grootse verhalen. Een kracht die hij tot op vandaag gebruikt in zijn verhalen.

 

Hij werkte onder meer in de horeca en psychiatrische zorg. Wat hij ook doet, hij werkt altijd met mensen en het liefst met mensen aan de rand van de samenleving. Zo heeft hij o.a de stichting theater battle opgericht die improvisatie toneel en storytelling gebruikt om mensen te laten ervaren dat ze echt iets te vertellen hebben.

 

De van oorsprong Jordaanse Karin Wijnen speelt al accordeon sinds ze 6 jaar oud was. Onder meer in Het Mokums Jordaan Cabaret en haar muziek is te horen in tientallen Grand Cafés door de stad. Muziek is haar lust en haar leven dat zal ze met overgave tonen in Brabanders in Amsterdam.

 

 

Credits:
Muzikant: Karin Wijnen

Raphael Rodan, die Marijn inspireerde om dit verhaal te vertellen
Esmeralda Detmers, ze heeft Marijn gecoacht qua inhoud en vorm.
Mezrab, waar Marijn in de loop der tijd al vele gedeelten van dit verhaal vertelde.

Voorstelling in het Nederlands