Portretten

JaOUAD Hadchoune, Wies Dinsbach & Fatma Geneidi​ 

00Portretten-4

Je bent jong en je woont in de stad. Dat is het uitgangspunt van Portretten.

Maar dat betekent voor iedereen iets anders. De één geniet volop van het halen van sinaasappels bij de Turkse groentejuwelier om even later H&M in te stappen op zoek naar een nieuwe outfit, de ander kan de verleiding van alles wat er in een stad gebeurt nauwelijks weerstaan. Soms zit er iemand vast tussen traditie en toekomst en waar enkelen ten onder gaan aan FOMO, vinden anderen hun rust in stadsoases, al dan niet zelf gecreëerd. Elk verhaal is uniek en aansprekend en samen geven de Portretten een klein inkijkje in het leven van jonge stedelingen!

In 2019 hebben we weer bijzondere vertellers, zoals Jaouad die nog niet zolang geleden alles wat hij bezat kwijtraakte, maar dat inmiddels als een geschenk ziet. En Wies, een echt Amsterdams feestbeest, die zich gaandeweg de jaren steeds meer afvraagt of je ‘wortels’ belangrijk zijn voor wie je bent; Lisa en Yoni, een stel dat zich op hun eigen wijze inzet voor de wereld, waarin ze zich niet altijd thuis voelen; Fatma die goed weet wat ze wil en voor haar keuzes staat, maar niet altijd de gemakkelijkste weg koos. En Ismail, ten slotte, die tot zijn vijfde niet sprak en daarna haperend, maar wel prachtig bleek te kunnen zingen. 

Iedere jonge verteller maakt een show van 25 minuten, de exacte volgorde van de voorstellingen wordt later bekend gemaakt.

Bio:

Dit is de vierde keer dat The Amsterdam Storytelling Festival ‘Portretten’ presenteert. Onder leiding van voormalig festival directeur Arjen Barel en Hester Tammes krijgen jonge vertellers de kans om een eigen voorstelling te maken. Na het festival gaan de Portretten op reis, langs een aantal Amsterdamse cultuurhuizen en naar Den Haag en Rotterdam.

Credits:

Spel: Jaouad Hadchoune, Wies Dinsbach & Fatma Geneidi​ 

Coaching en Regie: Arjen Barel en Hester Tammes

Nederlands

Price: € 7.50

Location: Theater Zuidplein

Duration: 3 x 25 minutes

Sunday, November 24

Start: 15:00

End: 16:30