EN
Vertel me over je eten: de smaak van Osdorp

Vertel me over je eten: de smaak van Osdorp

Kom proeven van al het heerlijks dat Osdorp te bieden heeft!

Schuif aan tafel tijdens SMaak van Osdorp (vertel me over je eten) en luister naar de smaken van Osdorp van haar bewoners: Jan, Zoubida, Amira, Joke, Fouad, Mo, Yinske en Hasna. Terwijl ze bezig zijn met het maken van een maaltijd waarin de Smaak van Osdorp  voor hun in uitblinkt, vertellen ze over hun leven in Osdorp. Een bijzondere inkijk in het leven van de bewoners van dit stadsdeel is verpakt in persoonlijke verhalen van hele uiteenlopende mensen. Kom luisteren naar hun dromen, hun wensen, hun tegenslag en hun kracht.  

Reacties uit Osdorp over de Smaak van Osdorp en het belang van verhalen vertellen:
Esseline Toegyo, is een actieve vrijwilliger bij het Huis van de Wijk het Blommetje. Hier ontvangt zij mensen in haar rol van een fijne gastvrouw, organiseert zij diverse activiteiten met de bewoners, kookt ze vaak voor de bewoners en praat ze veel met ze. Zo is ze ook bij Smaak van Osdorp terecht gekomen. 

"Ik vind het belangrijk dat mensen met elkaar praten en naar elkaar luisteren, want zo ontmoeten mensen elkaar en leren ze elkaar kennen.En als je naar iemands verhaal hebt geluisterd en de ruimte hebt gehad om je eigen verhaal te vertellen dan ken je een ander persoon, heb je er een gevoel bij. En als je elkaar leert kennen dan ga je niet op basis van vooroordelen dingen over de andere denken. Want je kan dat gewoon aan diegene vragen. Het is zo belangrijk dat we naar elkaar luisteren en met elkaar praten, hierdoor leren we elkaars achtergrond beter kennen en zijn we geen vreemden meer voor elkaar. Liefdevol en geduldig met elkaar omgaan is dan een stuk makkelijker".

Zoubida Sahli, alleenstaande moeder van drie kinderen en gastvrouw en kok bij Vrouw en Vaart doet samen met haar dertienjarige dochter Amira ook mee met Smaak van Osdorp. 
 
"Zelf vind ik het spannend om verhalen te vertellen, ik kook liever. Wel vind ik het leuk om samen met mijn dochter aan Smaak van Osdorp mee te doen. Zij is 13 en kan nog veel leren over verhalen  vertellen, op het podium staan en presenteren. Zij kan het wel, dat weet ik zeker. En deze ervaring is heel belangrijk voor haar toekomst. Goede verhalen kunnen mensen raken en ontroeren, want mensen herkennen iets van zichzelf erin.  
Ik hoorde laatst een verhaal van een jonge Marokkaanse man dat me heel erg ontroerde, ik herkende daarin mijn zoon. Het was een erg bijzonder verhaal". 

Informatie

  • Aanvang: 2 november om 19:00
  • Duur: 120 minuten
  • Prijs: € 12,50
  • Taal: Nederlands

Locatie

Meer