EN
Drie expedities naar de Zuidpool

Drie expedities naar de Zuidpool extra

Wegens succes herhaald. TRAILER 

Maak de ontdekking van de Zuidpool mee in drie aangrijpende huiskamervoorstellingen in een 17e-eeuws grachtenpand. Na de uitverkochte eerste editie herhalen we Drie expedities naar de Zuidpool met dans, muziek en verhalen, geïnspireerd op de eerste reis naar de Zuidpool van de Noor Roald Amundsen in 1911. Om deze bijzondere reis voelbaar te maken vinden de voorstellingen plaats in een gerestaureerde stijlkamers van het 17e-eeuwse stadpaleis (http://www.stadssalon.nl) aan de Herengracht, tevens woonhuis van Tracy Metz en Baptist Brayé.

Muziek: De Noorse celliste Annie Tångberg (speelt o.a. bij het Metropole Orkest) en grafisch kunstenares Sonja van Hamel nemen jou mee op een reis van Beeld en Geluid. Ze hebben zich laten inspireren door de tocht van het schip van Roald Amundsen, de natuur, de steden en geluiden die ze op de route tegen kwamen. Van Argentijnse Tango's tot Walvissen en een Noors begrafenislied. Met de phinakistoscope (zelfgebouwde animatie-machine) worden bij de muziek live beelden geprojecteerd.

Dans: Choreograaf Rocco Vermijs (ontving drie internationale prijzen voor zijn werk) heeft samen met danser Sergio Moya Rueda een voorstelling gereëerd over de expeditie naar het hart van de Zuidpool van Roald Amundsen. Deze dans neemnt jou mee naar de stilte van de Zuidpool waar hij na een bewogen tocht aankwaam en niets dan ijs, leegte en sneeuw ervoer.

Verhaal: Wereldreiziger en verhalenverteller Rik Vuur heeft reeds vele historische gebeurtenissen tot prachtige verhalen gesmeed (o.a. voor de Nacht v/d geschiedenis en de Stellingen van Amsterdam). Voor (Drie Expedities naar de Zuidpool) vertelt hij het waargebeurde verhaal dat Roald Amundsen als eerste mens op de Zuidpool bracht. Een reis vol dromen, vriendschap, verraad, en noodlot, naar de koudste plek op aarde. Rik vertelt oude verhalen in een moderne tijdgeest waardoor het lijkt alsof je het nu zelf meemaakt. 

Kaartje kopen? Klik hier voor de kaartverkoop. De laatste kaartjes zijn nog beschikbaar! LET OP: de toegangsprijs is inclusief gratis hapjes en drankjes.

"De sfeer in het Amundsenhofje vindt je terug op deze avond, het is heel bijzonder om zo bij mensen prive te mogen zijn en dan tegelijk 3 artiesten te zien die waanzinnig goed waren en ook zij straalden een sfeer uit die dicht bij hunzelf bleef".

"Words that come to my mind are: surprising, emotion and friendly. It is a unique experience to enjoy art with a restricted group of people in a close environment, being able to talk with the artists directly, mixing with them. The location and (even not so simple) decoration provided an environment where we could relax, dream and just enjoy. The fact that there were private homes, opened to the public made it interesting. In fact we were not public as in a theater but guests, invited to see and experience something different than anything we have seen before".

Informatie

  • Aanvang: 6 november om 14:00
  • Duur: 180 minuten
  • Prijs: € 28
  • Taal: Nederlands & Engels

Verteld door

Meer