EN
Sahand Sahebdivani & Raphael Rodan

Sahand Sahebdivani & Raphael Rodan

Sahand Sahebdivani
Sahand werd geboren in Iran en getogen in Nederland, waar hij storytelling, scenario schrijven en muziek bestudeerde. Sinds 2004 heeft hij het cultureel centrum Mezrab opgezet, een gerenommeerd centrum voor het vertellen van verhalen en andere kunsten.  Wanneer hij niet in Amsterdam is, is hij door de wereld aan het touren met zijn band, zijn storytellingshows en zijn storytelling workshops.

Op zijn derde is Sahand Sahebdivani samen met zijn ouders zijn geboorteland Iran ontvlucht. Ze zijn op paarden over besneeuwde bergtoppen getrokken. Alle spullen moesten ze achterlaten, maar de verhalen mochten mee. In Amsterdam heeft zijn vader Iran weer tot leven gewekt. Elke avond vertelde hij een verhaal over oude helden en wijze koningen, maar ook over zijn oma en de straat waar hij opgroeide. Nu Sahand Sahebdivani volwassen is vindt hij het zijn beurt om met zijn luit te reizen en de oude verhalen door te geven.

Raphael Rodan
Raphael Rodan, inmiddels woonachtig in Amsterdam, woonde in het Engelse Sussex maar geboren in Galilea, Noord Israël. Met zijn 'When Cain met Abel' voorstelling maakte hij onder andere furore op het Edinburgh Fringe Festival. Hij verweeft oude verhalen met hedendaagse thema’s, waarmee hij op subtiele wijze ingaat op de situatie in zijn moederland.

Voorstellingen

Meer info