EN
Jan Blake

Jan Blake

Jan Blake is wereldwijd al meer dan vijfentwintig jaar een van de toonaangevende verhalenvertellers. Ze is gespecialiseerd in verhalen uit Afrika, het Caribisch gebied en Arabië, en heeft een goed verdiende reputatie in het dynamisch 'storytellen'. Recente hoogtepunten in haar storytelling loopbaan zijn het Hay Festival, waar ze storyteller in residentie was, het Viljandi Harvest Festival in Estland en TEDx in Warschau.

Naast het optreden op de grote verhalenfestivals, zowel nationaal als internationaal, werkt zij regelmatig met de Britse Raad, leidt storytelling workshops voor opkomende storytellers, en geeft masterclasses voor leraren, merken en bedrijven. Ook vertelt ze regelmatig fascinerende verhalen aan schoolkinderen. 

In 2011 ontving ze de tweejaarlijkse 'Thüringer Märchen Preis', toegekend aan geleerden of artiesten die hun leven gewijd hebben aan  verhalen. Als onderdeel van het World Shakespeare Festival in 2012 was ze de curator voor Shakespeare's Stories, een tentoonstelling die de thema's van reis en identiteit verkende, in samenwerking met het Royal Shakespeare Company en de Shakespeare Birthplace Trust.

In 2013 maakte en speelde ze met muzikanten Kouame en Raymond Sereba: The Old Woman, The Buffalo, en The Lion of Manding, om de ​​Britse Awards for Storytelling Excellence (BASE) te winnen.