Kinderen van Aleppo

George Elias Tobal | George en Eran Producties

00George-Tobal-Portrait

English Summary:

‘Kinderen van Aleppo’ follows the story of three students who demonstrated for more freedom in Syria. All with their own motives and story, but with one goal: freedom! In a personal monologue, George Elias Tobal tells the story of these peaceful freedom fighters. Show is in Dutch.

Inhoud:

Een voorstelling over hoop, moed en (on)geloof.

Nadat de vreedzame demonstraties in Syrië uitmondden in een allesvernietigende burgeroorlog werd “Wat hebben we verkeerd gedaan?” de kernvraag van de activisten die de Arabische lente in Syrië begonnen. Met niet meer dan spandoeken, megafoons en vrijheidsleuzen trokken studenten de straat op voor meer vrijheid; dìt was de lente waarop zij hadden gewacht. Waar zij zo lang op hadden gehoopt.

Kinderen van Aleppo volgt het verhaal van drie studenten die de straten opgingen voor meer vrijheid in Syrië. Allen met eigen beweegredenen, allen met een eigen verhaal, maar wel met één doel. Vrijheid!
In een persoonlijke monoloog vertelt George Elias Tobal het verhaal van deze vreedzame vrijheidsstrijders. Het verhaal van hen wiens revolutie is gestolen.

Kinderen van Aleppo schijnt licht op de Syrische revolutie van binnenuit vol absurditeit en ongeloof, doch met humor.
De voorstelling is gebaseerd op waargebeurde verhalen van de studenten die betrokken waren bij de eerste protesten.

Scénes – ****
1eRang – ****

Bio:

George Elias Tobal is acteur, regisseur en theatermaker. Hij studeerde in 2012 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie. Als 18 jarige jongen begon hij bij theatergroep DOX, liep vervolgens stage bij De Utrechtse Spelen in ‘Hamlet’ en bij Bos Theaterproducties in ‘Calendar Girls’. In 2011 maakte hij zijn eerste solovoorstelling ‘Vertreksvergunning’, waarmee hij De Parade Parel en Best of IT’s tour won.

Daarna speelde hij o.a in. ‘Ruilen’ van Floris van Delft  en ‘Kust’ van het RO. Sinds 2012 ontwikkelt hij samen met Eran Ben-Michaël voorstellingen, waaronder. ‘George & Eran lossen Wereldvrede op’ en ‘George & Eran worden Racisten’.

Daarnaast is  George te zien in diverse films en tv series. Voor de film ‘Jungle’ ontving hij een Gouden Kalf voor beste hoofdrol samen met Majd Mardo. Daarnaast is George verbonden als docent aan de Amsterdamse Toneelschool en kleinkunst Academie.

Credits:

Tekst/spel: George Elias Tobal
Eind Regie: Koos Terpstra
Muziek: Eline van der Linden, Niek Jan Lathouwers en Farid Sheek
Scenografie: Dymph Boss
Publiciteit: Helena Naeff
Productie: Hester van Zelst
Techniek: Timon Overtoom

Nederlands

Price: € 12.50

Location: Mozaïek Big Theatre

Duration: 60 minutes

Sunday, November 3

Start: 20:15

End: 21:15