2 november | 22:00-23:15 | podium MOZAIEK grote zaal | Euro 15.00

Bio

Saman Amini (Teheran, 1989) was als spelende maker betrokken bij de theaterhits Nobody Home en A Seat At The Table en vertolkte rollen in Jihad de voorstelling en The Nation. Ook was hij te zien in televisieseries als Flikken Maastricht, De Fractie en Van God Los. Na de singels Longen Vol en Alles is Blacka komt op 13 april zijn EP Samenloop van Omstandigheden uit met nummers uit de voorstelling. Samenloop van Omstandigheden is een coproductie van Paradiso Melkweg Productiehuis (PMP) en stichting Black Sheep Can Fly (BSCF).

Samenloop van Omstandigheden

Lengte: 75 minuten

Taal: Nederlands

Samenloop van Omstandigheden biedt perspectief op de wereld vanaf ‘de andere kant van het hek’. In de voorstelling maak je kennis met Saman Amini als theatermaker, acteur en muzikant. In de voorstelling vertelt, zingt en rapt Amini over zijn jeugd, de liefde, zijn ouders en over alles wat nodig is om overeind te blijven als niets meer zeker is. Vanuit het perspectief van een jongen die beide kanten van het hek als zijn broekzak kent, vertelt hij over hoop en armoede, strijdlust en onrecht, veerkracht en ongelijkheid.

Met zijn indringende en menselijke vragen komt Saman Amini dicht bij de toeschouwer. De voorstelling heeft een ondertoon van berusting en kalme vastbeslotenheid. Amini vier het (over)leven en spreekt alle zintuigen aan om zijn verhaal kracht bij te zetten.

Samenloop van Omstandigheden was een van de hitshows van Oerol 2018