1 november | 21:30-22:30 | podium MOZAIEK grote zaal |
kaartjes voor de grote opening: 17,50 Euro

Dietrich Natural Duty

Lengte:  60 minuten

Taal: Engels

Het is 1942, op het slagveld van Noord-Afrika, in een paillettenjurk pakt Marlene Dietrich het podium om haar eigen offensief tegen het Duitse Rijk te lanceren. De komende drie jaar voerde ze oorlog op haar manier, met een onweerstaanbare mix van liedjes, pailletten, seks en sympathie.
Dit levensverhaal van een legende neemt ons mee door de Weimar Republiek, de Gouden eeuw van Hollywood, de opkomst van Hitler, een wereld op de rand van ineenstorting, en een lange reis terug naar Berlijn, waar het allemaal begon.
In ‘Dietrich: Natural Duty’ zie je acteur en theatermaker Peter Groom het leven van verkennen van icoon Marlene Dietrich. Door een bedwelmende mix van theater en live cabaret, onthult deze ‘one-man-show’ met muziek, verhalen en liedjes het bijzondere plichtsgevoel van deze vrouw.
Marie Magdalene “Marlene”, geboren in 1901 in Berlijn, werd al snel een Hollywoodlegende en de beroemdste Duitse vrouw ter wereld. Toen de Tweede Wereldoorlog echter werd uitgeroepen, moest ze kiezen tussen het land waar ze van hield en hetgeen waarvan ze wist dat het het goede was. Toen ze haar Duitse staatsburgerschap verloochende, sloot Dietrich zich aan bij het Amerikaanse leger en vocht tegen haar vaderland om haar mensen van Hitler te bevrijden. Met een Amerikaanse glimlach en Pruisische discipline entertainde ze de soldaten in een avondjurk, voordat ze hen hun gevechtsuniform liet aantrekken om naar het front te gaan.
Nu ons politieke landschap meer polariseert, stelt dit actuele plichtverhaal vragen over onze eigen morele en ethische verplichtingen en laat het zien hoe de strijd voor vrijheid vele vormen kan aannemen; in een paillettenjurk, een gevechtsuniform, of in de vorm van een man met een pruik.