2 november | 20:00-21:00 | podium MOZAIEK studio | € 15.00

 

Bio

Marjolein Frijling (1981) studeerde culturele antropologie aan de UvA en ging vervolgens naar de Toneelacademie in Maastricht waar ze haar regie-opleiding afrondde in 2009. In haar jeugd verhuisde ze meer dan 15 keer. Zo woonde ze als kind in Indonesië, Schotland, Engeland en Oman. Ze denkt dat dat ook een belangrijke reden is waarom ze continu bezig is met het doorgronden van verschillende sociologische en culturele verbanden. Ze is daarbij altijd op zoek naar de gelaagdheid van verhalen en perspectieven. De dilemma’s waar mensen en zijzelf zich in bevinden fascineert haar. Dit komt terug in al haar film-, radio- en theaterwerk.

180 And I

Lengte: 60 minuten

Taal: Nederlands en Engels

De afgelopen jaren interviewde Marjolein 180 Amsterdammers die ieder in een ander land geboren zijn. Naast bijzondere ontmoetingen, interessante inzichten en zelfs hilarische momenten leverde het onderzoek ook ongemakkelijke situaties en gevoelens van schaamte op bij Marjolein. 

In de voorstelling 180 and i vertelt Marjolein op persoonlijke wijze over de zoektocht naar de 180’ers, wat de ontmoetingen bij haar teweeg hebben gebracht en over welke verhalen ze maar niet los kan laten. Met behulp van muzikanten Dwight Breinburg en Martijn Rooker toont Marjolein speciaal voor het Storytelling Festival een eerste schets van 180 and i. De voorstelling gaat in februari 2019 in première in de Stadsschouwburg Amsterdam (ITA).