2 november | 22:30-23:25 | podium MOZAIEK STUDIO | € 10.00


tickets

Bio

Margo van de Linde is als spoken word artiest niet bang om te wisselen tussen het gescripte en volledig geïmproviseerde woord. Ze maakt groeps- en solovoorstellingen waarin het  publiek richting geeft aan de uitkomst van de voorstelling, die iedere dag anders kan zijn. De positie en stem van vrouwen in de samenleving heeft haar voornaamste interesse.

me, the beguines and the communion

Lengte: 55 minuten

Taal: Engels

De afgelopen zes jaar woonde Margo in het Begijnhof: de oudste binnenplaats in het centrum van Amsterdam die alleen voor vrouwen is.

“Het was ooit een toevluchtsoord voor spirituele, fel onafhankelijke en opstandige vrouwen. Ik denk dat dit nog steeds zo is en vraag me vaak af wat ons hier allemaal heeft gebracht? Nu, in 2018? Zijn we misschien een bepaald type vrouw? Wie is die vrouw? Is er een rode draad te ontdekken in de reizen die ons naar het Begijnhof brachten?”

In deze voorstelling gebruikt Margo woorden, stem en percussie om de echte levensverhalen van vrouwen die ze heeft leren kennen te delen. Sommige verhalen gaan terug tot het jaar 1300.


TERUG