4 november | 19:30-20:45 | OBA grote zaal | € 15.00

Bio’s

George & Eran Producties is het theatergezelschap van George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël. Met humor, zelfspot en relativering brengen zij grote maatschappelijke thema’s terug tot menselijke proporties. Tobal nam in 2017 een Gouden Kalf in ontvangst voor zijn rol in de speelfilm Jungle. George & Eran worden racisten is geregisseerd door Koos Terpstra. Terpstra was jaren artistieke leider van het Noord Nederlands Toneel en gevierd voor voorstellingen als Troje Trilogie, De Vrouw met de Baard en het tv-programma Dit was het Nieuws. De muziek wordt gespeeld door het duo Milan Sekeris en Myrthe Huber als NORDGROND. Milan en Myrthe zijn altijd op zoek naar de poëzie van de terloopsheid van de dingen en proberen zorgvuldig de oppervlakte te beschrijven zodat zij diepte krijgt.

George & Eran worden racisten

Lengte: 60 minuten

Taal: Nederlands

In deze actuele voorstelling belichten de bruine vrienden George & Eran samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om het ‘goed’ te doen, want er is altijd iemand die zich beledigd, gediscrimineerd of ongelijk behandeld voelt.

George & Eran gaan het grote thema inzichtelijk en invoelbaar maken door te spelen met herkenbare onderliggende mechanismen. De bezoekers worden geconfronteerd met het (on)bewuste racisme in Nederland. Maar, zoals altijd creëren George en Eran een voorstelling vol humor en muziek! Met een flinke dosis vrolijke boosheid zal niemand de ander iets ontzien, “want wij zijn van goede wil hè, vergeet dat niet!”