4 november | 19:30-20:40 | podium MOZAIEK STUDIO | € 10.00

Bio’s

Anastasis Sarakatsanos en Spyridoula Baka trekken muzikaal gezien al bijna 20 jaar samen op. De jeugdvrienden studeerden beiden in 2001 af aan de muziekschool van Athene en volgden parallelle routes naar de muziekindustrie. Sindsdien hebben gemeenschappelijke projecten in discografie, film en theater geleid tot een aantal zeer creatieve samenwerkingen. Als het piano en zang-duet Demodeux hebben ze opgetreden in Griekenland en in het buitenland.

fit the mould

Lengte: 70 minuten

Taal: Engels

In hun nieuwste productie nodigen Anastasis en Spyridoula je uit in hun creatieve proces. Je ziet het duo repeteren terwijl ze de muziek onderzoeken van Yannis Konstantinides, een 20e-eeuwse componist geboren in Smyrna, aan de kust van het hedendaagse Turkije.

De componist, die in zijn vroege jaren ontsnapte aan oorlogen en rampen, vond zijn toevlucht in Europa waar hij zijn muzikale stijl vormde. Later verhuisde hij naar Griekenland, waar hij dankzij zijn veelzijdigheid een succesvolle theatermuzikant werd. Zijn liedjes zijn  inmiddels zeer gerespecteerd in de wereld van de hedendaagse muziek.

De twee muzikanten vertellen zijn levensverhaal, zingen zijn liedjes, delen hun eigen persoonlijke verhalen. Ze onderzoeken daarmee hun eigen behoefte aan expressie en in hoeverre dit kan binnen de huidige maatschappelijke grenzen en verwachtingen.