3 november | 20:45-21:45  | podium MOZAIEK STUDIO | € 10.00 

Bio

Na zijn master Internationale Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Gent, besloot Bastiaan dat de wereld te mooi en wreed was om in de realiteit te blijven, dus ging hij drama studeren aan het Conservatorium van Antwerpen. Als acteur / performer trad hij op met vele gezelschappen waaronder Ontroerend Goed, Orkater en Jotka Bauwens. Hij is momenteel een van België’s meest opwindende nieuwe jonge schrijvers. Zijn volgende stuk, A white man’s burden, ondersteund door Theater Rotterdam en Theater Zuidpool, gaat in oktober 2018 in première.

de fuut

Lengte: 60 minuten

Taal: English

Winnaar van de ‘Best International Performance Award’ op het Amsterdam Fringe Festival 2017 én tevens een hit op het Brighton Fringe Festival 2018. Performer en toneelschrijver Bastiaan Vandendriessche’s aangrijpende nieuwe toneelstuk nodigt zijn publiek uit om in een donker geweven en bedrieglijk verhaal te stappen over zijn tijd als leider van de zeescouts in Gent zes jaar geleden. “Wat ik zo mooi vind aan Lolita, is dat je volledig wordt meegezogen in de hartstochtelijke liefde van een man, die gedoemd is tot het eeuwige verlangen naar iets duisters. Een verlangen dat nooit verzadigd zal zijn… In ‘De Fuut’ biecht ik. Eindelijk.”.

In De Fuut gebruikt Vandendriessche de kracht van theater om écht eerlijk te zijn over zijn gevoelens van seksualiteit en verontrustende verlangens. Verpakt in een charmant personage vraagt Vandendriessche zijn publiek in deze tijden van morele ambiguïteit of ze geloven dat bewondering eindig is.