Alles op en nog meer gelust

Veerle Ernalsteen

00Veerle-Ernalsteen---portrait

Verhalen over lekker eten en drinken en er maar niet aan kunnen weerstaan. Over snoepen en vingers aflikken, lokkende geuren en te verzadigen papillen, zoete karamel en pittige mosterd. Allemaal zeer letterlijk te nemen. Van zusters die beiden koolrolletjes bereiden, een geliefde van honing en uitgesmeerd eigeel over het bord. Deze en andere volksverhalen over gretigheid en het er niet kunnen van afblijven, gehunker en gulzigheid, het mateloze en het onweerstaanbare. Over dat wat ons trekt in eten én in het leven. Voor lekkerbekken, suikertanden, smakmuilen en alle anderen.

Bio:

Veerle Ernalsteen – Fris, eigenzinnig en met humor!

Veerle brengt al meer dan 18 jaar sprookjes en volksverhalen uit verschillende windstreken en de laatste tijd steeds vaker uit Vlaanderen. Voor een publiek van nu, fris en met een lichte draai eraan. Soms een tikje duister, hoewel er ook romantiek en sensualiteit om de hoek loert in haar vaak pittiger man-vrouwverhalen. Ze heeft een ruim repertoire en draait haar hand niet om voor een extra verhaal er bovenop. Altijd weer  met emotie en deugnieterij verteld, met plezier en in interactie met het publiek.

Veerle volgde een opleiding Drama aan de Academie voor Woord en Muziek in Gent. Ze is nu fulltime aan het vertellen in tal van bibliotheken, evenementen en internationale vertelfestivals. Ze is initiatiefnemer en mede-organisator van de Midzomervertellingen en Oorvonk Vertelfestival in Gent.

Credits:

Nederlands

Price: € 12.50

Location: Mozaïek Studio

Duration: 55 minutes

Sunday, November 3

Start: 16:30

End: 17:25