achter glas

Eric Borrias

00Eric-Borrias-portret---Foto-Donald-Schalk

Kun je te vroeg geboren zijn? Te vroeg? Voor wat? Voor het leven? Voor wat je te wachten staat? Te vroeg om de wereld te snappen? En als je leven te vroeg begint, gaat er dan aan het eind een stukje af? Omdat je anders te lang…

Maar hoe zit het dan als je te laat geboren wordt? Te laat voor wat? En wie bepaalt dat het je tijd is, als je nog niet wilt? En wie houd je tegen, als je niet kunt wachten om het leven te beginnen?! Te vroeg? Maar ik wil NU!

Daar lig je dan, achter glas. Klein, te klein. Klein als een insect in een la van een museum. Maar jij leeft! Achter glas. Tot je, weken later, als was je sneeuwwitje, uit het glazen kistje wordt getild en gekust.

“Hallo leven! Hier ben ik.”

En als je dan 6 jaar bent en een bril krijgt? Zie je dan nog wat anderen zien? Zie je de wereld zoals hij is: helder zolang je blijft poetsen. Wat is er mis met -6 of -7? Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, want mijn leven, is een leven achter glas.

Achter glas is een voorstelling waarin Eric Borrias zijn kijk op het leven onderzoekt. Zijn leven. Van prematuur naar pre-montuur en alles daaromheen. Met verhalen. Omdat hij ooit zei: “Ik vertel verhalen omdat ik leef, waar ik ook zomaar dood had kunnen zijn.”

Bio:

Eric Borrias is een veel gevraagd verteller; in Nederland, maar ook daarbuiten. Oogst succes met zijn bewerkingen van (kinder)-boeken en voorstellingen rond WOII. Schrijft en speelt maatwerkverhalen voor bedrijven en organisaties. Ook hoorspelen, audio-tours en voice-over opdrachten zitten in zijn “vertelbagage”.

Het theater met al zijn extra mogelijkheden doet zijn hart sneller kloppen, maar ook op een vierkante meter onder een boom voelt hij zich thuis. Zijn vertelstijl is expressief en fysiek.

Inmiddels zet hij zijn jarenlange ervaring in als coach en regisseur van andere vertellers.

Credits:

Tekst en spel: Eric Borrias
Techniek: Mirko Borrias
Muziek: Bram Borrias

Nederlands

Price: € 12.50

Location: Mozaïek Studio

Duration: 60 minutes

Sunday, November 3

Start: 19:00

End: 20:00